Vino în grupul traducătorilor!

Haide şi tu în grupul "traducatori", pentru traducători

Powered by us.groups.yahoo.com

joi, 24 iulie 2008

Aniversarea ATR si aderarea ATR la FIT - intalniri informale in Bucuresti, Cluj, Iasi

ASOCIATIA TRADUCATORILOR DIN ROMANIA

E-mail: info@atr.org.ro

Web: http://www.atr.org.ro

Tel/fax: 0264-596125

Cod Fiscal: 16797125

IBAN: RO10 BTRL 0130 1205 A939 49XX, Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca


Sarbatorirea a patru ani de activitate a ATR si afilierea ATR la FIT

Asociatia Traducatorilor din Romania (ATR) invita traducatorii, interpretii, revizorii si terminologii romani sa se alature membrilor ATR pentru a sarbatori impreuna aniversarea a patru ani de la crearea ATR, precum si afilierea ATR la Federatia Internationala a Traducatorilor (FIT).

Pentru a marca aceste doua evenimente importante, membrii ATR organizeaza intalniri informale in diferite localitati din Romania:

· Cristiana Coblis, membru titular al ATR, va asteapta la Cluj-Napoca, in 31 iulie, ora 18.00: http://www.proz.com/powwow/2093

· Mihai Badea, membru titular al ATR, va invita la o intalnire la Bucuresti, in 2 august, ora 17.00: http://www.proz.com/powwow/2086

· Cristiana Coblis, membru titular al ATR, va asteapta la Cluj-Napoca, in 3 august, ora 14.00: http://www.proz.com/powwow/2084

· Andreea Tarnovanu, membru aderent al ATR, va invita la Iasi, in 9 august: http://www.proz.com/powwow/2083

Inscrieti-va la intalnirile organizate de membrii ATR si sarbatoriti alaturi de noi aniversarea ATR si afilierea ATR la FIT! Va puteti inscrie fie pe paginile de Internet ale intalnirilor, mentionate mai sus, fie contactand organizatorii intalnirilor.

Aderarea la ATR – oferta exceptionala: 20% reducere la cotizatia pe 2008
Daca impartasiti viziunea ATR si pretuiti standardele inalte in actul profesional, demnitatea si deontologia profesionala, perfectionarea continua si actualizarea cunostintelor profesionale, alaturati-va ATR si marii familii internationale a traducatorilor profesionisti: depuneti dosarul de aderare la ATR, pana in 31 august 2008, conform descrierii de pe situl web al ATR: http://www.atr.org.ro/inscriere.html si achitati numai 78 RON, beneficiind de 20% reducere la cotizatia pentru trimestrele restante din anul 2008. Membrii ATR beneficiaza, la randul lor, de reducere de 20% din valoarea cotizatiei pe 2008 pentru reinnoirea afilierii la ATR. Dosarul de aderare se poate transmite prin email, fax, posta sau se poate depune personal. Oferta expira in data de 31 august 2008.

· Aderare la ATR (categoria membru aderent): 78 RON - reducere de 20% din cotizatia pentru trim. III-IV 2008

· Membru aderent al ATR: 156 RON – reducere de 20% din cotizatia pe anul 2008

· Membru titular al ATR: 220 RON (PF), 440 RON (PJ) - reducere de 20% din cotizatia pe anul 2008

Modalitati de plata acceptate: virament bancar, depunere in numerar, Moneybookers sau numerar.

Cont bancar:
Asociatia Traducatorilor din Romania
IBAN: RO10 BTRL 0130 1205 A939 49XX
Banca Transilvania Sucursala Cluj-Napoca
Cod Fiscal: 16797125

Cont Moneybookers: inscrieri@atr.org.ro

Patru ani de la crearea ATR – 31 iulie 2004-2008

In 31 iulie 2004, un grup de 12 traducatori romani a infiintat Asociatia Traducatorilor din Romania (ATR). In cei patru ani de existenta, ATR a desfasurat o activitate intensa, pe multiple planuri, in serviciul profesiei de traducator. De activitatea ATR beneficiaza foarte multi traducatori: peste 700 de traducatori au participat la cele 3 conferinte nationale, 12 seminarii si instructaje, organizate in 6 orase din tara. ATR a redactat documente esentiale pentru breasla traducatorilor romani, printre care demne de mentionat sunt „Codul deontologic al ATR”, primul studiu asupra pietei de traduceri din Romania „Tendinte de evolutie a pietei de traduceri din Romania” sau traducerea ghidului de educare a clientilor „Traducerea. Alegerea serviciilor de traducere adecvate”. ATR pune in prim-plan promovarea unor standarde profesionale inalte, obiectiv realizabil prin promovarea standardului european SR EN 15038 privind serviciile de traducere.

Afilierea ATR la Federatia Internationala a Traducatorilor

Din februarie 2006, ATR este observator al FIT Europe, iar in aprilie 2008, candidatura ATR ca membru plin al Federatiei Internationale a Traducatorilor a fost aprobata de Consiliul Director al FIT, reunit la Alexandria (SUA), urmand sa fie ratificata de Congresul Statutar al FIT in 2-3 august la Shanghai. ATR va fi reprezentata la Congresul Statutar al FIT de conf. dr. Anca Greere, membru titular al ATR. Dna. Anca Greere va participa si la Congresul FIT (4-7 august), unde va sustine prezentarea cu titlul «„Extreme” Translation Briefs in Advanced Translator Training: The Misleading Pitfalls and Apparent Advantages».

Federatia Internationala a Traducatorilor reprezinta 100 de asociatii profesionale din intreaga lume – peste 150.000 de traducatori – fiind printre putinele organizatii profesionale mondiale. Afilierea ATR la FIT marcheaza intrarea oficiala a traducatorilor romani, membri ai ATR, in marea familie internationala a traducatorilor profesionisti.

Informatii suplimentare:
Despre ATR: http://www.atr.org.ro/diverse/Despre_ATR.doc

Beneficiile membrilor ATR: http://www.atr.org.ro/diverse/ATR_beneficii.doc

Componenta dosarului de aderare la ATR: http://www.atr.org.ro/inscriere.html

Cotizatii ATR: http://www.atr.org.ro/cotizatii.html

Statutul ATR: http://www.atr.org.ro/statut.html

Codul deontologic al ATR: http://www.atr.org.ro/diverse/Codul_deontologic_ATR.pdf

Federatia internationala a Traducatorilor (FIT): www.fit-ift.org

FIT Europe, centrul regional european al FIT: www.fit-europe.org

Niciun comentariu:

Postări populare

Google