Vino în grupul traducătorilor!

Haide şi tu în grupul "traducatori", pentru traducători

Powered by us.groups.yahoo.com

luni, 8 septembrie 2008

De ce ar trebui să profiţi neîntârziat de oferta de pe blogul Traducători autorizaţi

Probabil că ai remarcat în urmă cu câteva zile oportunitatea de a te face cunoscut online prin intermediul unui blog. Probabil că ţi-ai zis: de ce aş pierde timpul cu asta? Am să-ţi spun acum că a fi pe internet, pe un blog Google friendly, este echivalentul informatic al unei plăcuţe de bronz amplasate într-un loc cu afluenţă de trecători maximă. Cum aşa?

Cheia este sintagma blog Google friendly. Atunci când am iniţiat Traducători autorizaţi ştiam foarte puţine despre SEO (Search Engine Optimization), numai că fiind implicat în câteva proiecte informatice pentru care succesul de trafic era imperios necesar, am învăţat şi am implementat inevitabil anumite trucuri pe care nu le voi descrie aici, prin intermediul cărora am “deschis” accesul acestui motor de căutare la fiecare dintre articolele blogului.

Atunci când un traducător face apel la oferta de publicitate gratuită despre care vorbim, el creează până la urmă un fişier unic pe blog, care primeşte o adresă de internet unică. Având Page Rank 3/10, proiectul Traducători autorizaţi este vizitat cam la 14 zile de un micuţ roboţel informatic a cărui menire este să colecteze aceste adrese de internet şi să le investigheze conţinutul în funcţie de anumite cuvinte-cheie. Atunci când cineva caută folosind www.google.ro un string de genul “traducători autorizaţi”, el găseşte blogul-gazdă pe poziţia 3, după cele 2 poziţii plătite, lista de traducători a Ministerului Justiţiei şi forumul de pe 3xforum. Adică în prima pagină. Practic, cine caută traducători autorizaţi nu are cum să ne rateze, şi dacă găseşte ceea ce îi oferim, va reveni şi va spune şi altora despre baza de oferte care începe să se contureze.

Un detaliu foarte interesant este că nu doar blogul în sine poate fi găsit, ci şi fiecare ofertă pusă de un traducător în parte. Să presupunem că cineva caută “traducători autorizaţi Satu Mare” (anunţ postat pe 27 august, deci în urmă cu 12 zile). Apare în google la poziţia 1. Sau “traduceri autorizate engleză Maramureş”. Apare în google la poziţia 6 (deci tot în prima pagină). Dacă apari în google pe primele 2 pagini se cheamă că beneficiezi de o platformă google friendly, iar eficienţa efortului de publicitate este maximă.

Sperând că am fost cu mult mai explicit decât atunci când am formulat oferta propriu-zisă, menţionez încă o dată că ea este adresată traducătorilor autorizaţi de Ministerul Justiţiei sau cu atestat de la Ministerul Culturii, că este gratuită şi are o valabilitate de 12 luni din momentul subscrierii.

Niciun comentariu:

Postări populare

Google