Vino în grupul traducătorilor!

Haide şi tu în grupul "traducatori", pentru traducători

Powered by us.groups.yahoo.com

vineri, 20 noiembrie 2009

Bârfă penală

Cică la Galaţi patru patroni de sereleuri care practică intermedierea traducerilor de înscrisuri juridice au dosar penal. Şi mai cică la Bucureşti alţi patru patroni, cu cinci sereleuri, joacă în alt dosar penal, cu acuzaţia de înşelăciune (art. 215 C. penal).

Toate acestea sunt normale, deci bârfa n-are nimic piperat până aici. Un singur lucru mă pune pe gânduri: daca în Bucale 4 patroni au 4 + 1 birouri, înseamnă că unul dintre ei, dornic să recolteze cât mai mult din piaţa mănoasă a intermedierilor ilegale, avea 2 sereleuri, unul pentru buzunarul stâng, altul pentru buzunarul drept. Că nu auzise de Legea 178/1997, care îi arăta clar cine are dreptul să se ocupe de traduceri, asta iarăşi pricep. Dar că nu ştia că acelaşi sereleu poate avea 2 puncte de lucru, asta mă depăşeşte, compleşeşte şi plictiseşte până dincolo de limita suportabilului.

2 comentarii:

echipa UNTAR spunea...

Traducatorii autorizati sunt numiti prin Ordinul Ministerului Justitiei.

Ba chiar exista si un tabel al traducatorilor autorizati. Cine nu e acolo...

echipa UNTAR spunea...

Presupun ca la bucuresti e vorba de o mica eroare sunt 5 dosare pe rol...dar probabil politistul a uitat sa scrie din lista de 5 nume, doar unul din ele, din graba (Se mai intampla) am mai citit erori mici in diverse raspunsuri date de politisti. S-a incurcat in lista.

Postări populare

Google