Vino în grupul traducătorilor!

Haide şi tu în grupul "traducatori", pentru traducători

Powered by us.groups.yahoo.com

luni, 2 februarie 2009

Filială U.N.T.A.R. la Arad



Uniunea Naţională a Traducătorilor Autorizaţi din România îşi va deschide o nouă filială judeţeană la Arad, la sfârşitul lunii februarie. Aceasta este o organizaţie non – guvernamentală a traducătorilor şi interpreţilor autorizaţi de ministerul Justiţiei din România. Uniunea va reprezenta activ drepturile şi interesele profesionale ale traducătorilor şi interpreţilor autorizaţi în faţa tuturor autorităţilor şi instituţiilor competente.

Traducătorii şi interpreţii care doresc să devină membri ai Uniunii îşi pot depune solicitările la Raul Paşcalău, preşedintele de filială a uniunii din Arad. „Dorim ca lansarea oficială a Uniunii Naţionale a Traducătorilor Autorizaţi din România să aibă loc pe 25 februarie, în cadrul Expo Arad. Însă, deocamdată acest lucru este în faza de proiect. Anunţăm deschiderea filialei în Arad pentru ca doritorii să ştie unde să se îndrepte pentru a fi autorizaţi în profesia respectivă”, a anunţat Raul Paşcalău, preşedintele filialei U.N.T.A.R. Arad.

Astfel, uniunea îşi propune, cu sprijinul membrilor, să se transforme în uniune profesională, care să îi reunească obligatoriu pe toţi traducătorii şi interpreţii autorizaţi din România şi să militeze pentru devenirea profesiei de interpret autorizat la rangul de profesie liberală. De asemenea, membrii uniunii vor milita pentru apărarea şi recunoaşterea drepturilor şi intereselor traducătorilor şi interpreţilor autorizaţi, dar şi împotriva exercitării ilegale a profesiei de către persoanele fizice şi juridice fără competenţa legală şi profesională în acest sens.
Vor urma, în cadrul activităţilor întreprinse de U.N.T.A.R. manifestaţii cultural – ştiinţifice şi educative, cum ar fi congresele, conferinţele, mesele rotunde, cursuri şi workshop-uri pentru formarea şi perfecţionarea traducătorilor şi interpreţilor autorizaţi din România. Mai mult, tarifele stabilite de Uniune vor fi minime la nivel naţional în toate situaţiile pe care le implică exercitarea profesiei de traducător şi interpret autorizat, în conformitate cu principiul „pentru muncă egală, plată egală”.

Pentru mai multe informaţii, se poate consulta site-ul www.untar.ro.

Foto: Raul Paşcalău, preşedintele Filialei arădene U.N.T.A.R.

Vezi sursa.

Un comentariu:

siginutz spunea...

Succes. La legislaţie trebuie umblat ÎN PRIMUL rând. Altfel profesia noastră va fi, în continuare, "ceva în plus", "un hobby" şi niciodată un job adevărat.

Postări populare

Google