Vino în grupul traducătorilor!

Haide şi tu în grupul "traducatori", pentru traducători

Powered by us.groups.yahoo.com

joi, 8 octombrie 2009

Juvenes Translatores 2009

E timpul să vă înscrieţi la concurs!

Veşti bune! Şcoala dumneavoastră se poate înscrie acum la concursul Juvenes Translatores.

La data de 24 noiembrie 2009, elevii născuţi în anul 1992 selectaţi de aproximativ 690 de şcoli din UE îşi vor pune la încercare talentul de traducător, în cadrul unui concurs organizat de departamentul de traduceri al Comisiei Europene.

Concursul îşi propune să promoveze utilizarea limbilor străine în Europa, precum şi profesia de traducător.

Cine poate participa?

Orice liceu din Europa se poate înscrie - până la data de 20 octombrie, cel târziu.

La scurt timp după aceea, Comisia va utiliza o procedură de selecţie prin tragere la sorţi pentru a stabili care sunt şcolile participante, întrucât numărul acestora este limitat.

Până la data de 15 noiembrie, şcolile selecţionate trebuie să transmită numele a maxim cinci elevi, precum şi combinaţiile de limbi alese pentru concurs.

Candidaţii vor putea alege orice combinaţie de limbi, dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Totuşi, trebuie amintit faptul că, pentru a obţine cele mai bune rezultate, traducătorii profesionişti traduc, de obicei, în limba lor maternă sau în limba pe care o stăpânesc cel mai bine. A se vedea secţiunea „Pregătirea pentru participare”.

Traducerile vor fi evaluate de traducători profesionişti din cadrul Comisiei Europene. Câştigătorii vor fi invitaţi să participe în 2010, la Bruxelles, la o ceremonie de decernare a premiilor prezidată de comisarul european pentru multilingvism. Cu această ocazie, tinerii se vor putea cunoaşte şi vor avea ocazia de a întâlni o parte din traducătorii UE.

Mult succes!

Vezi sursa.

Niciun comentariu:

Postări populare

Google