Vino în grupul traducătorilor!

Haide şi tu în grupul "traducatori", pentru traducători

Powered by us.groups.yahoo.com

marți, 27 octombrie 2009

Traducătorul – PFA sau SRL?

În 2005, un coleg traducător a cerut o opinie de la ITM Gorj, entitate autorizată să formuleze astfel de interpretări legale în domeniul dreptului muncii. Rezultatul este mai jos (click pe foto pentru marire):



De aici survine următoarea consecinţă:

Niciun traducător autorizat în baza Legii nr. 178/1997 nu poate nici să fie angajatul unui S.R.L. pentru această activitate, nici să vândă traduceri vreunui S.R.L. în scopul revinderii acestora la adevăratul beneficiar.

3 comentarii:

macovei2000 spunea...

Ca si cand mai platesc o persoana atunci cand ma duc la notar sau avocat, adica platesc doua persoane, nu doar notarul sau avocatul. Si atunci a doua persoana ce face ? Scoate limba dupa ce i-am platit pe amandoi, pe persoana care nu e notar si pe notar ?

echipa UNTAR spunea...

Dar de cand face o societate comerciala acelasi lucru pe care il ce face un traducator autorizat de Ministerul Justitiei ? Care e gluma ca nu m-am prins

Unknown spunea...

stiu ca subiectul e vechi, dar am si eu o dilema: sunt tarducator autorizat de MJ din 2008 si pana anul acesta am avut CIF-ul aferent autorizatiei, dat de ANAF, si am activat ca si persoana autorizata (nu pfa, nu pfi). Din motive multiple a trabuit sa-mi infiintez un SRL, si ce puteam pune la obiecte de activitate (chirpici nu stiu sa fac) decat 'activitati de traducere scrisa si orala'. Am radiat vechiul CIF pentru ca m-am gandit ca voi activa si imi voi plati 'darile' ca si SRL (si Slava Domnului, sunt destule). Nelamurirea mea e urmatoarea: diversi 'patroni de birouri de traduceri' (evident, cu alte 'meserii de baza') m-au avertizat ca statutul de Traducator Autorizat nu e compatibil cu cel de administrator. Pai cum asa? Daca traducatorul nu are voie sa administreze o firma de traduceri, atunci cine, un macelar? Stiu ca nu mi-am ales cel mai bun moment de a deschide un SRL si stiu ca imi era mult mai bine cu statutul anterior, dar daca totusi am facut asta, am gresit cu ceva? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Postări populare

Google